GINGKO

Gingko dvojlaločné (Gingko Biloba) sa pokladá za najpôvodnejší druh stromu na Zemi. Na tejto planéte rastie už 100 miliónov rokov, od dôb druhohôr. Táto živá fosília rástla divoko na miestach, kde sa našli aj najstaršie stromy čaju – v čínskych horách provincie Jün-nan. Avšak už dávno sa vo voľnej prírode nevyskytuje. Gingko je liek 3 tisícročí a je mimoriadne účinné pri cievnych ochoreniach, zlepšuje prekrvenie mozgového tkaniva, prehlbuje koncentráciu, zlepšuje pamäť, odstraňuje bolesti hlavy a má poznateľný účinok pri liečbe Alzheimerovej chorobe.

KARKADE

Veľmi chutný a obľúbený čaj z krvavočervených kvetov ibišteka krvavého (Hibiscus sabdariffa L.) v Egypte a arabských krajinách. Pije sa v lete studený a v zime teplý. Pripravuje sa z vysušených dužinatých kvetných kalichov. Pomáha znižovať vysoký krvný tlak, viskozitu krvi a horúčku, povzbudzuje trávenie a vylučovanie žlče, má močopudné a antibakteriálne účinky, uvoľňuje bolesti a kŕče, upravuje hladinu cholesterolu. A okrem toho výborne kyselkavo sviežo chutí.

ROOIBOS

Fermentovaný čaj z Červeného kríka – Aspalathus linearis rastúceho v horách južnej Afriky. Spracovávajú sa len tenké vetvičky a špicaté lístky. Je jedným z najzdravších a najchutnejších čajov a chutí aj deťom. Má plnú prirodzene sladkastú chuť. Neobsahuje teín, má však vysoký obsah minerálov, najmä vápnika.

ROOIBOS O SOLE MIO

Rooibos so sušenými čerešňami, ochutený kokosom. Pri šálke tohto čaju sa Vám bude chcieť spievať.

ROOIBOS CITRÓN – ZÁZVOR

Nápoj Vám poskytne osviežujúci zážitok s jemnou ostrosťou zázvoru. Obsahuje citrónovú trávu a kôru. Má mierne afrodiziakálny účinok. Je výborný s medom.

LAPACHO (LAPAČO)

Lapacho je preslávený a mýtmi opradený starodávny čaj Inkov z kôry stromu Lapacho (Tabebuia impetiginosa, Tabebuia avellanedae). Odborníkmi bol vyhlásený za najliečivejší čaj sveta. Výrazne posilňuje funkcie vnútorných orgánov tela, prečisťuje organizmus a mimoriadne zvyšuje imunitu. Doba prípravy je 25 minút.

YERBA MATÉ

Tradičný nápoj juhoamerických Indiánov pripravovaný z vetvičiek posvätnej byliny Cezmíny paraguajskej (Illex paraguensis). Obsahuje veľa vitamínov, bielkovín, magnézium, železo, sodík, fluór a ďalšie významné látky. Má vysoký obsah kofeínu, horkastú chuť. Na želanie ho podávame vo vydlabanej tekvičke calabasse s kovovou slamkou bombillou. Calabassa zvýrazňuje jeho trpkú chuť.

MATÉ S CITRÓNOM

Zelené maté s vôňou a chuťou citrónu je zaujímavým sviežým variantom tohto veľmi aktívneho čaju.

VILCACORA

Vilcacora (Uncaria tomentosa)je drevnatá lianovitá rastlina, posvätná bylina Inkov, známa aj pod názvom Uňa de Gato, čiže Mačací pazúr. Používa sa kôra, v ktorej je obsiahnutých najviac liečivých látok. Má pozitívny vplyv na imunitný systém, je účinná pri liečbe nádorov. Je tak silným liečivom, že má kontraindikácie: autoimúnne ochorenia (napr. roztrúsená skleróza), tuberkulóza, nemali by ju užívať deti do 3 rokov, kojace matky, tehotné ženy, hemofylici, ľudia užívajúci inzulín a inú hormonálnu liečbu, pacientov čakajúcich na transplantáciu a s transplantovanými orgánmi a kostnou dreňou. Príprava 25 minút

Build with BeTheme.