Čaj Pchu-er patrí k čajom, ktoré sa preslávili po celom svete vďaka svojim liečivým účinkom a jeho pôvod, zloženie a spracovanie sú opradené bájami a legendami. Pred storočiami slávny čínsky lekár Čao Sü Min o ňom tvrdil, že sa mu žiaden iný čaj nevyrovná, pretože posilňuje telo, harmonizuje jin a jang a robí život dlhým a zdravým. Sám ho vraj pil denne a dožil sa 102 rokov. Čaj Pchu-er je naozaj veľmi špecifický a s inými čajmi ťažko zameniteľný najmä vďaka svojej zemitej až zatuchlej chuti. Je to opakovane fermentovaný čaj. Čím je starší, tým je lepší a vzácnejší. Pchu-er je vhodný ako viacnálev na podávanie obradným spôsobom Kung-fu čcha na čajovom mori.
PCHU-ER
Listový sypaný čaj Pchu-er pomáha odstraňovať z tela prebytočné tekutiny a hlieny, upravuje trávenie, zvyšuje látkovú výmenu, znižuje hladinu cholesterolu, optimalizuje telesnú hmotnosť. Možno ho zaliať 2 krát.
PCHU-ER S CITRUSMI
Voňavý listový Pchu-er, jeho zemitú chuť zjemňujú kúsky citrónu a citrónová vôňa. Pripravujeme ho ako jednonálev.
TCHUO-ČCHA – VRABČIE HNIEZDO
Lisovanie čaju do misiek rôznych veľkostí je najstarší spôsob úpravy čaju v Číne, ktorý uľahčoval nosenie si čaju so sebou. Tento čaj má tvar vtáčieho hniezda. Môže sa podávať ako dvojnálev.
MINI TCHUO-ČCHA
Čaj Pchu-er lisovaný do malinkých jednoporciových hniezd. Tiež ho doporučujeme 2 krát zalievať.
PING-ČCHA – ČAJOVÝ KOLÁČ
Ping-čcha je čínsky názov pre lisovaný tabuľkový čaj. Je veľmi stabilný a má takmer neobmedzenú životnosť. S koláča alebo tabuľky sa odlamuje malý kúsok, z ktorého sa varí čaj. Ping- čcha je vynikajúci čaj a doporučujeme ako viacnálevový čaj s prípravou Kung-fu čcha na čajovom mori.
PING-ČCHA – DRAK A FÉNIX
Pchu-er zľahka zlisovaný do veľkého oválu, ktorý je ozdobený plastickým výliskom bájneho vtáka šťastia – Fénixa. Doporučujeme túto lahôdku ako viacnálev (až 10 krát ho možno zaliať) pripravovaný na čajovom mori.
TIBETSKÁ ČAJOVÁ TEHLIČKA
Lisovaný čaj Pchu-er do malých tehličiek typických pre Tibet, kam sa z oblasti Pchu-er ležiaceho na juhu Číny karavánami dovážali. Podľa starodávnej prípravy majstra Lu Jü sa do vody pridáva malá štipka soli, ktorá zvýrazňuje chuť tohto Pchu-eru. Tiež ho možno obradne podávať ako viacnálev na čajovom mori.
PCHU-ER V BAMBUSOVÝCH LISTOCH
Do vlhkých bambusových listov sa tuho naviažu guličky čaju Pchu-eru a nechajú sa vyschnúť. Takýto čaj je mimoriadne trvanlivý a veľmi silný. Ak sa nebránite jeho drsnej a prenikavej chuti, ktorá ešte dlho doznieva po dopití čaju, poskytne Vám tento Pchu-er nezabudnuteľný zážitok. Doporučujeme ho ako viacnálevový čaj s prípravou Kung-fu čcha na čajovom mori.